Karantina Bölgesi

Karantina bölgesi alan adınıza bağlı hesaplara gelen e-postaların istenmeyen (spam) veya virüslü içerik barındırmaları durumunda ilgili hesapların gelen kutusuna gönderilmeyip harici olarak bekletildiği alandır.

Karantina bölgesinde e-postalar 7 gün bekletilmektedir. Bu süre içerisinde karantina bölgesinden çıkartılmayan e-postalar sistem tarafından kalıcı olarak silinmektedir.

Karantina listesi üzerinden, karantinada yer alan e-postaya ilişkin gönderen adres, alıcı adres, konu ve tarih bilgisine ulaşabilirsiniz. Karantina bölgesinde bekletilen e-postaları okumak için e-postanın konu bölümüne tıklayabilirsiniz.

Karantinadan seçim işlemi yaparak e-posta çıkartma işlemi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. Çıkartmak istediğiniz postaları liste üzerinden seçiniz.
  2. Seçilileri Karantinadan Çıkart butonuna tıklayınız.
  3. Dilerseniz listelenen alan adlarını beyaz listeye ekleyerek bu adreslerden e-posta geldiğinde karantinaya takılmadan doğrudan alıcı adreslerin gelen kutusuna iletilmesini sağlayabilirsiniz.
    1. Beyaz listeye eklemek için Evet İsterim butonuna tıklayabilirsiniz.
    2. Beyaz listeye eklememek için Hayır İstemem butonuna tıklayabilirsiniz.

URL ve Antivirüs filtresi dışındaki filtrelere takılıp karantinada bekletilen e-postaları ilgili hesapların gelen kutusuna göndermek için Mesajı Al butonunu kullanabilirsiniz.

İçeriğinden emin olduğunuz e-postaları karantinadan çıkartarak ilgili hesabın gelen kutusuna gönderebilirsiniz.

Karantinada bekletilen e-postalar arasında arama yapmak için arama bölümünü kullanabilirsiniz. Arama işlemini gönderen adres, alıcı adres, e-posta konusu veya tarihe göre gerçekleştirebilirsiniz.

Karantinada yer alan e-postaları kalıcı olarak silmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. Silmek istediğiniz e-postaları liste üzerinden seçiniz.
  2. Seçmiş olduğunuz e-postaları karantinadan silmek için Seçilileri Karantinadan Sil butonuna tıklayınız. Karantinadan silinen e-postalar gelen kutusu veya çöp kutusuna gönderilmeden kalıcı olarak silinmektedir.
  3. Silme işlemini onaylamak için Tamam butonuna tıklayabilirsiniz.

Video ile anlatım